-Имаме најмалку четири причини зошто не би очекувале фер претседателски изборен циклус додека тој во меѓувреме не се промени се разбира. Прво затоа што за време на референдумот имавме во некои изборни места на секои 2,4 секунди и покрај евидентните кои што ВМРО-ДПМНЕ ги достави до Обвинителството, ние до ден денеска немаме правна разврска на сето тоа кое што ВМРО-ДПМНЕ го поднесе во Обвинителството. Нема ни кривична, ниту пак знаеме дали е отпочната било каква истрага, било каква постапка. Имаме на изборни места каде што во 4-5 изборни циклуси наназад излезеноста не била над 50%, сега имаме излезеност од фантастични 98%. И ако навистина тоа е не е некаква индиција за некакво полнење на кутии, некакви нерегуларности за време на референдумското изјаснување навистина што би можело да биде, запраша Мицкоски.

Ја појасни и втората причина, каде што вели дека се гледа оти Зоран Заев бега од предвремени парламентарни избори. -А бега затоа што предвремените парламентарни избори како и редовни парламентарни избори според законите во Република Македонија подразбираат формирање на техничка влада. И таа техничка влада каков таков гарант за реализирање на фер избори.