-И  покрај тоа што премиерот тврдеше дека амандманите нема да стапат на сила ако договорот од Преспа не биде ратификуван, гледаме дека процесот тече, а не е во правен сообраќај во државава, рече Стаменковска.

Таа запраша зошто Заев ги лаже постојано граѓаните, и кажува различни работи за договорот, а сега веќе во тек е амнадманска расправа.