Кузмановска истакна дека СДСМ за опозиција гласа против кога владата на ВМРО-ДПМНЕ набавила 400 автобуси. Според нејзе треба да се води грижа од страна на градовите за загадувањето, од причина што кога ветувале дека ќе дојде живот во Македонија, ветувале и еко автобуси со кои подоцна ќе ги донираат и во другите поголеми општини каде што воздухот е загаден, меѓутоа како што рече Кузмановска и тоа е една обична лага и манипулација.