Стојановски

Намалувањето на цената на енергенсите кое го направи минатата власт, носи раст на економија на секое поле

ВМРО-ДПМНЕ продолжува со трибините, кои се еден од начините на кои најбројната партија е во постојан контакт со граѓаните. На денешната трибина се Комисијата за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ говореше за енергетскиот развој на Македонија. Модератор на денешната дискусија беше Камелија Спасова.

Иван Стојановски кажа дека колку поголема снабденост има со енергенси, толку се поевтини тие енергенси.

-Во однос на компаниите, колку се помали нивните трошоци, за толку се зголемува нивниот профит, колку се зголемува нивниот профит толку ние може да очекуваме дека тие компании ќе инвестираат повторно во економијата, тие компании ќе вработуваат луѓе и ќе намалуваат невработеноста и крајот заедно со компаниите и домаќинствата, БДП ќе расте, изјави Стојановски.

Тој кажа дека со намалувањето на цената на енергенсите доаѓа до збогатување на населението и домаќинствата.

13 септември, 2017 - 21:07