Затуровска:

Ако е толку добра Тиранската платформа нека ја спроведат во Албанија

Пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ Лилјана Затуровска, денес од собраниската говорница порача Тиранската платформа да се спроведе во Албанија каде што и беше составена па да видиме какви резултати ќе даде.

Доколку не е толку опасна Тиранската платформа како што велат од СДСМ и од албанските партии, ете нека ја спроведат во Албанија па според резултатите ќе видиме дали е таа опасна или не. Со тоа албанските партии би покажале лојалност кон Зоран Заев и ќе докажат дека нема никаква опасност од уривање на унитарноста на државата, рече Затуровска.

20 април, 2017 - 14:47