Манојлоски:

Албанските партии јасно кажаа дека нема да ја поддржат СДСМ ако не ја имплементираат Тиранската платформа

Пратеникот Горан Манојлоски од ВМРО-ДПМНЕ, денес потсети во Собранието на Република Македонија потсети дека Албанските партии јасно од говорницата во Собранието кажаа дека нивните потписи на СДСМ, ги даде само заради тоа што Заев ја прифатил во целост Тиранската платформа.

Овие денови сме сведоци дека дебатата што ја започнавме тука во Собранието и тоа како е корисна и ќе доведе до решавање на многу дилеми. Откако на почетокот на дебатата јавно ни беше презентирана платформата од нашите колеги од албанскиот политички блок со напомена дека без нејзина целосна имплементација нема да ја поддржат СДСМ да формира Влада, полека но сигурно и нејзините креатори однадвор како и одвнатре почнаа да ретерираат во нивните ставови. Најпрво дека нема платформа, дека тоа е декларација, па потоа дека не е составена во Тирана, дека е составена во Скопје, рече Манојлоски.

20 април, 2017 - 14:46