Прес центар › Актуелно

23.03.2017

Попоски учествуваше на самитот против ИСИС во Вашингтон

Потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи Никола Попоски вчера учествуваше на состанокот на коалицијата за борба против Исламската држава во Ирак и...
23.03.2017

Владата функционира најнормално и тоа е наша обврска кон граѓаните на оваа земја

Владата функционира во едни специфични услови, меѓутоа функционираме согласно закон и без разлика што изборите поминаа и нема формирано нова влада, државата не може да...
23.03.2017

СЈО стана главен егзекутор кој е во функција на опозицијата кон сите структури што не мислат така

Специјалното Јавно Обвинителство стана главен егзекутор на опозицијата кон сите структури што не мислат така, изјави премиерот Емил Димитриев.
23.03.2017

Единствена солуција за излез од кризата е одржување на нови и брзи парламентарни избори

Вие не можете да ги затворите очите дека имате сто или двесте илјади луѓе на улица, сега во овој момент е многу важно да се спомене дека темите кои што се отворија во...
22.03.2017

ВМРО-ДПМНЕ отворено на СДСМ му нуди две решенија- едното е малцинска влада, другото е предвремени парламентарни избори

Како партија ние понудивме две решенија, едното решение е дека доколку Заев смета дека треба да се реализира неговата програма, ВМРО-ДПМНЕ ќе го поддржи, но мора да се...
20.03.2017

Клучна и крајна цел е промена на името и идентитетот

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски коментирајќи ја актуелната политичка ситуација истакна дека како партија ќе понудат документ за излез од кризата кои треба...
20.03.2017

СДСМ сака народот да стане аморфна маса

Идејата на СДСМ, СЈО и сценаристите откако ќе се замолчат сите медиуми во правец на тоа што Заев и сценаристите замислуваат, да се тргне кон „перење на мозокот“ на...
20.03.2017

Капиталните инвестиции продолжуваат и покрај политичката криза

Колку што може Владата и колку што е во нејзина ингиренција во оваа ситуација каде што имаме техничка Влада таа турка, еве видовте оваа недела два капитални проекта....
19.03.2017

СДСМ ќе проба на сила да ја истурка платформата во парламентот

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никога Груевски истакна дека СДСМ има јасен план кога ќе дојде Законот за двојазичност во Собранието.
19.03.2017

ВМРО-ДПМНЕ е таргет на СЈО и СДСМ затоа што е на браникот на националните и државни интереси

Акцијата на СДСМ и СЈО е планирана до таа мера, не само да се оди кон поединци од ВМРО-ДПМНЕ, и тоа поединци во смисла на најмалку половина раководство ако може и цело...