Прес центар

26.04.2017

Европските закони за изградба на рудници ги применуваме поригорозно и од ЕУ

Во Валандово во завршна фаза е изградба на рудник, кој го гради компанијата Стардиџ, која е со седиште во Лондон. По референдумот во Гевгелија, граѓански здруженија...
26.04.2017

Ги охрабрувам земјоделците да користат добри средства за развој на земјоделието за да може да имаме квалитетно производство

Јас не знам од каде се овие ставови дека имаме големо загадување, загадувашето во Скопје и Тетово е загадување од домовите и самите ние што практикуваме возила во...
26.04.2017

Нема ниедна постапка што владата досега ја усвоила, потпишала, договорила зад затворени врати каде што тоа ќе биде на штета на граѓаните или врз животната средина

И ние живееме во Македонија и ние имаме фамилии и ние живееме овде и нашите деца го дишат овој воздух и нашите деца ја јадат оваа храна, зарем ние би дозволиле некој да...
26.04.2017

Владата нема издадено никаква концесија за рудник во Гевгелија, најодговорно ви го тврдам тоа

Референдумот на кој гевгеличани гласаа против отварање на рудник на планината Кожуф, отвори многу полемики во македонската јавност. Заменик министерот за економија...
26.04.2017

После 40 години ќе се отворат два нови рудници и тие ќе го зголемат извозот за 8 проценти

Во изминатиов период се издадени повеќе од 300 концесии за истражување на територија на Република Македонија ние направивме и геолошки завод кој го имавме но некој...
26.04.2017

Започна реконструкцијата на ученичкиот дом во Кавадарци

Заменик министерот за образование и наука, Спиро Ристовски преку социјалните мрежи информираше дека Министерството за образование и наука ги започна активностите за...
25.04.2017

Народот е тој што нема да дозволи реализација на Тиранската Платформа и разнебитување на Македонија

Соопштение до јавноста - реакција на реакцијата на СДС на изјавата на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски
25.04.2017

На Заев и СДС никогаш не му биле важни земјоделците, па ни сега

Интегрален текст од прес конференција на Зоран Илиоски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ