Сашо Мијалков

Член на извршниот комитет на ВМРО - ДПМНЕ

Лични податоци:
Име и презиме:
Сашо Мијалков
Националност: Mакедонец
Дата на раѓање: 15.09.1965
Пол: Машки

 Брачен статус: Оженет, татко на две деца.

Работно искуство:

-          Од декември 1998 година до јануари 2000 година, помошник-министер за безбедност и разузнавање во Министерството за одбрана;

-          Од јануари 2000 до август 2006 година, води приватен бизнис во Р.Чешка и Р.Македонија;

-          Од мај 2000 до 2002 година, советник за безбедносни прашања во Влада на Република Македонија;

-          Од август 2006 е назначен за Директор на Управата за безбедност и контраразузнавање, на таа функција бил до мај 2015 година;

-          Од мај 2015 година, води приватен бизнис.

 

Образование:

-          Средно образование завршил во Скопје, гимназија „Јосип Броз - Тито“;

-          1989 година запишал студии на „Економски Универзитет - Прага“, Р.Чешка;

-          Април 1994 година, дипломирал на „Економскиот универзитет - Прага“, Р.Чешка;

-          1994 година започнал приватен бизнис во Р.Чешка и Р.Македонија, до декември 1998 година;