Илија Димовски

Член на извршниот комитет на ВМРО - ДПМНЕ

Член на ВМРО-ДПМНЕ. 

Лични податоци:
Име и презиме:
Илија Димовски
Националност: Mакедонец
Дата на раѓање: 10.8.1980
Пол: Машки    

Работно искуство:

  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Унгарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија, претседател

Образование:

  • Дипломиран на Правниот факултет „Јустинијан I“ во Скопје.