Емил Димитриев

Генерален секретар на ВМРО - ДПМНЕ

Лични податоци:
Име и презиме: 
Емил Димитриев
Националност: Mакедонец
Дата на раѓање: 19.03.1979
Пол: Машки

 Брачен статус: Оженет, татко на две деца.

Работно искуство:

 • 2017 Пратеник во Собрание на РМ:
 • 2016 Претседател на Влада на РМ;
 • 2014 Пратеник во Собранието на Република Македонија и Претседател на Комисија за одбрана и безбедност во Собранието на Република Македонија;
 • 2013 Генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ;
 • 2011 Потсекретар на ВМРО-ДПМНЕ за ИЕ 3;
 • 2008 Заменик Министер во Министерството за Одбрана;
 • 2006 Раководител на општ сектор во Хидросистем Злетовица;
 • 2000-2004 Координатор на Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ на Општина Пробиштип
 • 2001 Вработен во ЕСМ Пробиштип.
 • 2008 година Претседател на ОК на ВМРО ДПМНЕ Пробиштип
 • 1996 година Претседател на ОК на УМС на ВМРО ДПМНЕ Пробиштип,

Образование:

 • Постдипломец на Филозофски факултет при УКИМ во Скопје;
 • Дипломиран социолог – Филозофски факултет Скопје;
 • Школа за резервни офицери на Воената Академија Генерал Михајло Апостолски во Скопје;
 • Завршени обуки од областите социјално управување, човечки ресурси, односи со јавност.