Даниела Рангелова

Член на извршниот комитет на ВМРО - ДПМНЕ

Претседател на Унија на жени на ВМРО - ДПМНЕ

Кратка биографија 

Лични податоци:
Име и презиме: 
Даниела Рангелова
Националност: Mакедонка
Дата на раѓање: 20.07.1978
Пол: Женски

Работно искуство:

  • Во 2008 година вработена во Комисија за хартии од вредност,
  • Член на ОК Центар од 2010 година,
  • Советник во Општина Центар избрана во два мандата на локални избори 2009 и 2013 година,
  • Избрана за претседател на Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ во 2013 година,
  • На предвремени парламентарни избори во 2014 година избрана за Пратеник во Собранието на РМ.

Образование:

  • Дипломиран политиколог, Правен факултет Скопје