Извршен Комитет на ВМРО-ДПМНЕ

Извршниот комитет е политичко-извршен орган на Централниот комитет, чиј број се утврдува со одлука за негов избор.

Извршниот комитет делува врз основа на политичките насоки, заклучоци и задачи на претседателот на Партијата и на Централниот комитет.

Со работата на Извршниот комитет координираат претседателот и потпретседателите на Партијата.

Никола Груевски

Претседател

Емил Димитриев

Генерален секретар на ИК

Мартин Протогер

Член на ИК

Никола Тодоров

Член на ИК

Никола Попоски

Член на ИК

Зоран Ставревски

Член на ИК

Сашо Мијалков

Член на ИК

Илија Димовски

Член на ИК

Зоран Ѓорѓиевски

Член на ИК

Зоран Илиоски

Член на ИК

Владимир Ѓорчев

Член на ИК

Коце Трајановски

Член на ИК

Миле Јанакиески

Член на ИК

Даниела Рангелова

Претседател на УЖ

Владимир Нелоски

Претседател на УМС

Нола Исмајлоска

Член на ИК

Фатмир Имероски

Член на ИК

Никола Димески

Член на ИК

Александар Митов

Член на ИК

Лазар Котевски

Член на ИК

Лука Кржалоски

Член на ИК

Никола Затуроски

Член на ИК

Горан Јандреоски

Член на ИК

Нермин Теловска

Член на ИК

Кирил Миноски

Член на ИК