Говори

Ветувам дека ќе се бориме за богата, економска просперитетна и...

Интегрален текст од говор на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ
Говори

Мораме да се обединиме и да застанеме на патот на целото понижување...

Интегрален текст од говор на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ
Прес

Златко Марин нетранспарентно носи нови урбанистички планови со кои...

Интегрален текст од прес конференција за медиуми на  Дејан Митески

Факти од нашата работа

22,9% невработеност

Невработеноста падна на историско најниски 22,9 отсто

90% повисоки пензии

За 10 години најниската пензија се зголеми за 90,32%

10 топ земји

Македонија во првите 10 држави во светот според Дуинг Бизнис

170K работни места

Отворени над 170.000 нови работни места од 2006 година

Колумни + интервјуа

Забрзано се засилува анти-владиното расположение кај народот

Интервју на Владимир Ѓорчев, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ за Прес24

Лошите економски политики на Владата ќе доведат до зголемување на невработеноста

Интервју на Потпретседателот на ВМРО-ДПМЕ Александар Николоски за порталот Макпрес

Новата визија која ќе ја понудиме ќе биде од младите за младите

Интервју на Лука Кржалоски, Претседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ за порталот fakulteti.mk

Фото + Видео