Прес

Тргнете ги рацете од волјата на народот и оставете пратениците...

Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Игор Јанушев, Генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ
Прес

Оваа година според Светскиот економски форум според конкурентноста...

Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Димче Арсовски, Портпарол на ВМРО-ДПМНЕ   
Прес

Со ребалансот на буџетот СДСМ крати седум милиони евра наменети...

Интегрален текст од изјава за медиуми на Лука Кржалоски, Претседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ

Факти од нашата работа

22,9% невработеност

Невработеноста падна на историско најниски 22,9 отсто

90% повисоки пензии

За 10 години најниската пензија се зголеми за 90,32%

10 топ земји

Македонија во првите 10 држави во светот според Дуинг Бизнис

170K работни места

Отворени над 170.000 нови работни места од 2006 година

Фото + Видео