fbpx

Владимир Ѓорчев

Владимир Ѓорчев е член на ВМРО-ДПМНЕ од  1996 година. Ѓорчев е избран за член на ИК на УМС на ВМРО-ДПМНЕ во 1997 година, истата година е именуван за член на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ. За првпат како член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ е именуван во 2004 година.

Ѓорчев е долгогодишен пратеник во Собранието на Република Македонија, за првпат за пратеник е избран на изборите во 2006 година. Подолг период наназад ја извршува функцијата меѓународен секретар на ВМРО-ДПМНЕ