fbpx

Статус на денот

Каква партија, таква власт, таква култура (Видео)

 Комисија за култура на ВМРО-ДПМНЕ 
 
На 18.1.2014 година владата на ВМРО ДПМНЕ ја започна изграбата на новата зграда на НУ Турски театар-Скопје.
Во ова убава и мултифункционална зграда,за четири години требаше да се всели ансамблот на Тускиот театар.
Овој прекрасен храм на уметноста има 10 илјади квадрати корисна површина , голема и мала сцена опремени со нај модерна сценска технологија каде освен театарски претстави може да се изведуваат концерти на класична музика, исто така може да се проектираат и филмови.
Овој културен храм на уметноста е изонреден центар за креиранње и презентиранње на разни културни манифестации.
Но,со доаѓањето на сдсм на власт,запреа сите градежни активности и веќе четири години нема никаква активност во објектот.Иако Министерот со краток рок Алаѓозовски ветуваше продолжување на изградбата,остана само празно лажно ветување,како и за се останато за капиталните инвестиции во културата. сдсм зграда ја остави да скапува во самиот центар на градот.Зградата е без никакво обезбедување,опасно по живот,јавен тоалет,дувло на наркомани и проституција.
Каква партија,таква власт,таква култура.
 
 

Последни новости