fbpx

Статус на денот

Филипче во трка за „маж на годината“?! – Да има натпревар во неспособност и тогаш ќе биде втор, бидејќи е неспособен!

Фејсбук статус на Марија Андоновска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ
 
До ова му дојде, додека луѓе умираат!?
"Лепотан" на мајка, "маж на годината" !?
За што!?
За тендерите во четири очи!?
За хациендите што си ги гради!?
За граѓаните кои ги одра до гола кожа да плаѓаат по приватни болници!?
За немањето на протокол и стратегија за лекување од Covid !?
За луѓето кои му умираат по улици , незгрижени!?
За современите терапии кои се користат секаде, а кај нас ги нема!?
За хроничните болни кои ги примора да одат на работа, а термин за преглед неможат да обезбедат!?
За матичните доктори и стоматолози, кој не ги праша како се за време на цела пандемија, а камо ли да им помогне!?
За здравствените работници кои сами си купуваат заштитна опрема !?
За немање "бел план"!?
За немање термин за тестирање државно, освен за функционери на СДС!?
За 3500 здравствени работници кои не се вработени, а се враборуваат партиски војници во администрација, во време кога недостасува здравствен кадар !?
За најмногу заболени и најмногу починти во регионот и пошироко!?
За најдонар ПР, за што !?
Избор за маж на годината, лудило!
До тоа му дојде на најнеспособниот министер за здравство!?
Да има натпревар во неспособност и тогаш ќе биде втор, бидејќи е неспособен!

https://www.facebook.com/andonovska.marija/posts/10157725085348715

 

Последни новости