fbpx

Статус на денот

Универзалната сала е плод на солидарноста и еден од симболите на Скопје, рушењето не е опција

Универзалната сала е плод на солидарноста и еден од симболите на Скопје. И Скопје не секогаш ги имало најдобрите решенија, но секогаш имало душа и срце за големи работи. Салата не е само објектот, туку и спомените на скопјани и нема роден скопјанец чиешто детство и младост не се поврзани со Универзалната сала. Затоа нејзиното рушење не е опција. Ако некој сака да остави белег во Скопје, тогаш тоа нека бидат работите кои ќе ги создаде за Скопје, а не оние кои ќе ги руши.

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/photos/a.834484743393653/1619000564942063/?

Последни новости