fbpx

Статус на денот

Муцунски: Заштита, негување и унапредување на културната разноликост

Кандидатот за пратеник од изборната единица 2 на ВМРО-ДПМНЕ, Тимчо Муцунски на својот фејсбук профил објави планирани нови реформи во областа на културата.

Тој напиша:

– Дигитализација на културното наследство, меѓународно афирмирање преку холограмска технологија.

– Заштита, негување и унапредување на културната разноликост.

– Впишување на културните добра во национален регистер на културни добра на листите на УНЕСКО.

https://www.facebook.com/TimcoMucunski/posts/1149084952123673

Последни новости