fbpx

Соопштенија

Димитриеска Кочоска до Бесими: Нема ниту еден министер во светот кој се фали дека половично реализирал проекти, со Заев ја уништивте економијата

 

Нема ниту еден минстер во светот кој се фали дека половично реализирал проекти, но и тоа очигледно мора да го правиш кога премиер ти е Зоран Заев, а и ти самиот не знаеш што да правиш.

Денеска Фатмир Бесими кажа дека е успех што реализира 61% од заедничките заклучоци со ЕУ. Тоа е како маратонец да се фали дека е успех што го истрчал маратонот до пола, а требало да го трча цел.

Воедно, министерот нека биде доблесен и нека ги објави сите заклучоци па да видиме кој заклучок е реализиран, а кој не е и како дојдоа до бројката 61.

Бесими и Заев допринесоа за раст на јавниот долг од 2.4 милијарди евра. Само со ребалансот на буџетот ќе го зголемат долгот за нови 200 милиони евра, оставија луѓе на улица, затворија фирми.

Бесими и Заев ја уништија економијата и сега се фалат дека нешто до пола сработиле.

Срамота!

Линк од ФБ статус:

https://www.facebook.com/GordanaDimitrieskaKochoska/posts/360833325432090

Последни новости