fbpx

Соопштенија

Поздравна честитка за 31-от роденден на ВМРО-ДПМНЕ од Генералниот секретар на ЕПП, Aнтонио Лопез Истуриз

Драги пријатели од ВМРО-ДПМНЕ, мое задоволство е да ви се обратам денеска на роденденот на Вашата партија и наша членка – ВМРО-ДПМНЕ.

На 17 јуни, пред точно 31 година, Вашата партија беше основана, a Вие сте денес собрани заедно за да го одбележите тој настан.

Како што Вашите основачки документи и нагласуваат многу јасен про - евро атлантски пат за Вашата држава. Јас ве замолувам и ве охрабрувам да продолжите по тој пат, согласно принципите на Вашите основачи.

Овој пат никогаш не бил лесен. И повторно денеска предизвиците се големи. Да работиме заедно за подобра заедничка иднина, ние сметаме на ВМРО-ДПМНЕ особено денеска на Вашиот роденден. Среќен роденден!

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Ra9fLEQDlY0

 

Последни новости