fbpx

Соопштенија

Европските Демократски Студенти со осуда за приведувањето на член на УМС на ВМРО-ДПМНЕ, владата на СДСМ да го почитува правото на протест

Член на Извршниот комитет на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ, членка на нашата организација од Македонија, беше уапсен денеска додека снимаше видео за време на мирен протест против Социјалдемократската влада во главниот град Скопје.

Како Европски Демократски Студенти, ние силно го осудуваме овој чин ја повикуваме Социјалдемократската влада во Македонија да го почитува правото на протест.

 

Линк од ФБ статус

https://www.facebook.com/edsnet.eu/posts/10161015014064046

 

Последни новости