fbpx

Соопштенија

Поради СДСМ Македонија стана слепо црево на Европа во инфраструктурата

 

Македонија стана слепо црево на Европа во инфраструктурата, поради СДСМ.

Три години македонските граѓани не слушнаа за процент на реализација, ниту точни рокови кога ќе се завршат инфраструктурните проекти.

Три години СДСМ не излезе да соопшти колкав е процентот на реализација на автопатот Кичево-Охрид, а она што се гледа на терен е дека прогрес на тој автопат нема.

Манипулацијата со бројките не излегува од устата на СДСМ, 550 километри автопати три години не се случија, 600 километри магистрални експресни патишта не се случија.

Пред избори Заев велеше дека изградиле 220 километри автопати, но немаат ниту еден километар започнато.

Додека кај СДСМ главна вест беше рушење на дивоградба кај Мавровка, во регионот има сериозни промени. Имено Србија и Косово во САД склучија сериозни договори, од кои само во Косово преку една милијарда долари одобрени во наредната година за изградба на автопат од Приштина до границата со Србија.

Со СДСМ на власт единствено Македонија добива криминал и корупција.

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

Последни новости