fbpx

Соопштенија

Јанушев:Се надевам дека премиерот-прекршител ќе си ја плати казната и за тоа нема да биде помилуван

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев во денешното свое обраќање својот говор го започна со тоа дека му е мило ми е што денеска во Собрание бил присутен премиерот-прекршител и се надева дека овој пат казната за прекршок ќе си ја плати и нема да биде повторно аболициран или помилуван.

-Обидете очајни за голиот популизам мислам дека воопшто не поминуваат во јавноста, но не сум тука да зборувам за овој човек, човек кој целокупната македонска јавност доста добро го познава. Исто така како што почнаа како со предлогот за избор на старо-ново влада  така се продолжува и со предлогот за заменици министри и морам вака да констатирам дека буквално ниту еден не гледам присутен во салата. Толку од почитта, од обидот да еве се покаже дека институциите треба да почнат да функционираат како што треба. Оваа старо-нова Влада, оваа ќе влада ветија мед и млеко, овие ветуваа се и сешто и никогаш не престанаа со тоа. Тие секогаш ветуваа повеќе, за жал повеќе криминал, корупција, повеќе распродажба. Оваа Влада во обид е всушност мафијата која денеска, а и во последните 4 години владее во државата и не направија ништо. Пробаа преку лаги и манипулации да ги претстават овие старо новите и еве повеќе од еден месец како поминува изборот од нова Влада ама немаме ниту една буквално една мерка за подобар живот на луѓе. Овие истите што сега ги предлагаат да бидат заменици-министри во највисоките функционери  во државата заедно со овие старо новите кои претходно ги избра парламентарното мнозинство, за еден месец не најдов засходно да предлагаат една единствена мерка која ќе биде за добробит на општеството и затоа ова влада е ќе влада, затоа е мафијашка влада, истакна Јанушев.

Тој во своето обраќање посочи дека за неколку дена отсега  „ќе прекршител премиер“ ќе излезе, ќе стави раката на срцето и ќе каже мора тоа да се направиме бидејќи овој староновиот министер кој претходно се добро менаџираше, но еве  колку е се добро сработено сите ние ќе мораме повторно да седиме дома.

-Она што е интересно што оваа мафијашка ќе влада кога прв пат успеа да ја формира таа влада  ветуваше една работа која продолжуваше да се провлекува во сите нивни настапи и говори, а тоа беше едно општество на сите. Еве во овие 16 предложени имаме 8 Aлбанци, 6 Mакедонци и 2 Tурци. Имаме 14 мажи и замислете само 2 жени. Ова беше онаа флоскула, празна реторика за родова и еднаква застапеност. Не ви пречи на вас пратеничките  од СДСМ кои ќе го гласате ова или како каже шефот, како каже капо ди туто капи, мораме да дигнеме рака зошто веројатно е така, додаде Јанушев.

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

Последни новости