fbpx

Соопштенија

Покана за настани (01.07.2020)

Почитувани, Ве известуваме дека во текот на денешниот ден 01.07.2020 година, носителите на листи на ВМРО-ДПМНЕ, ќе остварат средби со граѓани и ќе дадат изјава за медиуми во следните населени места:

-Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски ќе ја посети Пласница во 17:00 часот, Македонски Брод во 18:30 часот, Кичево во 20:30 часот.

-Носител на ИЕ 1, проф. д-р. Гордана Силјановска Давкова во 13:00 часот ќе оствари средба и прошетка преку Плоштад Македонија, Камен Мост со кандидатот за пратеник од ИЕ 2 Рашела Мизрахи, каде што е прeдвидено да биде дадена изјава во 13:15 часот во паркот пред Музеј на Македонската борба.

Во 18:30 часот митинг во општина Македонски Брод со Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

- Носител на ИЕ 2, Владо Мисајловски изјава за медиуми  во 14:30 од село Гузинци, Старо Нагоричане

-Носител на ИЕ 3, Игор Јанушев, ќе оствари средба со жителите на општина Чашка во 21:00 часот.

Носител на ИЕ 4, Алекснадар Николоски, ќе оствари средба со жителите на општина Радовиш, Ораовица во 19:30 часот.

 

- Носител на ИЕ 6, Дафина Стојаноска, во 11:30 часот во Тетово ќе оствари средба со Здружение на лица со инвалидитет, локација во близина на ресторан Принц, при што е предвидено да биде дадена изјава за медиуми веднаш по завршување на настанот во 12:00 часот.

Во 19:00 часот е предвидено да даде изјава за медиуми заедно со коалицискиот партнер Фуркан Чако, локација Тетовчанка.

 

Гo покануваме вашиот медиум да ги проследи настаните почитувајќи ги мерките за заштита од Ковид 19 носејќи лична заштитна опрема. 

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

Последни новости