fbpx

Соопштенија

Детските градинки се затворени за деца, а отворени за Заев што претставува груба злоупотреба која најостро ја осудуваме

 Соопштение до јавноста

Зоран Заев денес одржа партиски митинг во детска градинка во Штип. Детските градински се затворени за деца, а отворени за Заев што претставува груба злоупотреба која најостро ја осудуваме. Зоран Заев злоупотреби институција каде одат мали дечиња во изборна кампања.

 ВМРО-ДПМНЕ ја осудува злоупотребата на детската градинка од страна на Зоран Заев за политички и партиски цели. ВМРО-ДПМНЕ прашува во кое својство се појави таму Зоран Заев и во кое својство го посети клиничкиот центар во Штип. ВМРО-ДПМНЕ ќе ги извести мисиите на ОБСЕ и ОДИХР за злоупотребата на Заев на овие државни институции за партиски цели. Недозволиво е градинките да се затворени за деца, а отворени за Заев.

Последни новости