fbpx

Прес конференции

Во градинката Ангел Шајче беа затруени педесетина дечиња, а нема никаква одговорност од директорката и свекрвата на Царовска одговорна за хигиената

 

Почитувани,

Веќе неколку дена нема одговорност за директорот и одговорните лица во градинката Ангел Шајче во Куманово, каде со храна беа затруени педесетина дечиња, од кои поголемиот дел се лекуваат во домашни услови, а 3 од нив се борат со заразата на државните клиники.

Молчи директорката на градинката, но и одговорните за хигиена. Молчи свекрвата на Мила Царовска, која е одговорна за хигиената, за што е задолжена како медицинско лице.  

Јавноста бара одговори, а директорката на градинката и свекрвата на Царовска молчат.

Се уште е нејасно од што конкретно настанала заразата.

Првичен сомнеж е дека храната содржела салмонела,  но и се претпоставува дека е причинета од недоволна хигиена.

Одговорни за градинката покрај градоначалникот Максим Димитриевски е и Министерството за труд и социјална политика. Имено, Мила Царовска како министер за труд и социјална политика претходно му ги одзеде ингеренциите на Максим Димитриевски. Директно надредено над градинката е Министерството за труд и социјална политика.

Дали градинката Ангел Шајче каде настанало труењето на дечињата во Куманово е под заштита на Царовска?

Дали директорката на градинката и свекрвата на Царовска се под заштита на Мила Царовска?

И дали затоа никој не презема одговорност за случајот?

Што треба да се случи за роднините и блиските на Царовска да преземат одговорност?

Уште колку животи треба да се загрозат?

Затоа итно бараме оставка од директорката на градинката и од свекрвата на Царовска.

Одговорност веднаш.

 

Последни новости