fbpx

Прес конференции

Нелоска: Од 256 проекти во програмата на СДСМ и Наумоски, реализирани се само 18 проекти или 6.6%

Почитувани,

Четири години власт на СДСМ и Александар Наумоски во Општина Ѓорче Петров се четири години неработење, мрзеливост, лаги, манипулација, ароганција и криминал.

Општина Ѓорче Петров никогаш немала понеспособна и покриминална локална самоуправа. Од 256 проекти во програмата на СДСМ и Наумоски, реализирани се само 18 проекти или 6.6%.

Наумоски потроши четиригодишни буџети, над 15 милиони евра наши пари, а си го уреди само својот двор во паркот во Ѓорче Петров.

Наумоски и СДСМ во Ѓорче Петров ветија, а излажаа изградба на Клинички центар во Ѓорче Петров, и поврзување на Илинденска со Ѓорче Петров.

Наумоски ветуваше, а лажеше дека ќе реализира отворен и затворен базен, гасификација на општината, пазар во Даме Груев, нова амбуланта во Дексион, реновирање на спортскиот центар Партизан, спречување на урбан хаос, спортска сала во Хром, нов и голем трговски центар, музеј на современа уметност, нов театар, мултимедијален центар, нова градинка во Дексион, уредување на кејот на реката Лепенец, и реконструкција на старото училиште во Кучково.

Општина Ѓорче Петров, за жал, во мандатот на Наумоски стана најзагадената општина во град Скопје и на нејзина теритиорија се наоѓа најголемата депонија во град Скопје, тоа е новоселската депонија.

Ѓорче Петров стана општина за потсмев. Па така, Наумоски забрани  да се сушат алишта на тераси, тампонираше со надгробни плочи и се гоштеваше низ кафеаните во општината со танчерки по масите.

Во општина Ѓорче Петров има партиски вработувања со однапред познати имиња на кандидатите кои ќе се изберат. Само во Ѓорче Петров улиците се асфалтираат по два пати во рок од неколку месеци за да може некој да профитира.

Наумоски и СДСМ се толку неспособни што и новата зграда на општината се уште не е пуштена во употреба, иако е готова. Градоначалникот Наумоски сака да донесе 25 урбанистички планови за само 6 месеци колку што има останато од мандатот, само, и само да го зголеми урбаниот хаос и да профитира од истиот.

Единствено што граѓаните на Ѓорче Петров добија од Наумоски е задолжување на општината за 80 милиони денари.

Граѓаните го прочитаа Наумоски и СДСМ и затоа во октомври ќе го испратат во историјата како најнеспособниот градоначалник во историјата на општината.

 

 

Последни новости