fbpx

Прес конференции

Народот излезе да даде поддршка на луѓето кои го бранеа Уставот, случајот повторно да се отвори и да добијат шанса да ја докажат својата невиност

 

Интегрален текст од изјава за медиуми на Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ

Почитувани,

Протестот е практично одраз на целокупната состојба во општеството, народот е незадоволен. Народот денеска е излезен во поддршка на луѓето кои што го бранеа Уставот.

Еден ден неправедно осуден човек е како цела вечност.

Бидејќи имаме судска пракса за повторно отворање на случаи, не гледам причина зошто и овој случај да не се преотвори и луѓето од слобода да имаат втора шанса да се бранат и да ја докажат својата невиност.

Последни новости