fbpx

Прес конференции

Проширување на позитивната листа на лекови и здравство без рецепти

Квалитетот на здравството е клучен за секоја нација. Државата е таа која треба да овозможи европски услови за работа на лекарите и европско ниво на услуги на пациентите. Се обврзуваме на:

✅Реконструкција и модернизација на општата болница во Велес;
✅Изградба на клинички центар во Штип;
✅Зајакнување на системот на трансплантација на органи;
✅Се укинуваат рецептите, услуга со лична карта;
✅Проширување на позитивната листа на лекови.
#ИсправиСеМакедонијо
#ОдбериОбнова

 

https://www.facebook.com/i.janusev/videos/2872007442907779/?v=2872007442907779

Последни новости