fbpx

Прес конференции

Со ова власт можно е да го изгубиме македонскиот јазик и Гоце Делчев да не биде Македонец, единствен спас е гласот за обнова на Македонија

Носителот на Изборната единица 2, Владо Мисајловски, денеска во посета на населеното место Кисела Јабука во општина Ѓорче Петров, истакна дека оваа власт не бира средства, со оваа власт можно е да го изгубиме македонскиот јазик и Гоце Делчев да не биде повеќе  Македонец, тoj им заблагодари на граѓаните за нивниот придонес и порача дека е време да се исправат сите неправди.

-Знам дека тука луѓето се храбри и ќе покажат што значи да се сака Македонија , од другата страна имаме партија којашто е на власт и не бира средства како да остане на власт, се што е можно ќе прифати , можно е македонскиот јазик да го изгубиме, Гоце Делчев да не биде Македонец, единствен спас е гласот за обнова, посочи Мисајловски.

Тој им порача на присутните жители да го рашират гласот за обнова, да излезат да гласаат на изборите, затоа што ова е единствена шанса да се исправи Македонија.

-Јас сум тука дома, ве чувствувам како фамилија, како едно големо семејство, ова  патриотско население тука кое си ја сака Македонија, имаше доста искушенија овие години, но сега е време да издвоиме една голема победа за обнова на Македонија, вели Мисајловски.

Тој срдечно им заблагодари на граѓаните со аплауз за нивната поддршка и за локалните избори и за претседателските избори, и за се она што го имаат направено и што го прават за Македонија.

 

 

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

Последни новости