fbpx

Интервјуа

Ќе има политички попис без јавна методологија со двоен потпис на кадар на СДСМ и кадар на ДУИ

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски вечерва во Дневникот на Сител телевизија, во врска со законот за попис истакна дека во собранието се гласа закон чија методологија за спроведување попис никој не ја знае, како и дека истиот е политички со двоен потпис на директорот кадар на СДСМ и заменик директорот кој е кадар на ДУИ.

Имаме двоен потпис, кажете ми која е втората држава во светот која има двоен потпис за ваква операција, да веруваме дека е чесна намерата зошто е потребен двоен потпис и кој вели дека треба да имаме – праша Мицкоски.


Мицкоски праша зошто дата базите кои треба да се користат при пописот не се ставени во законот, ниту пак се во Службен весник, како и тоа зошто е потребен двоен потпис на директорот кој е кадар на СДСМ и заменик директорот кој е патем ставен пред неколку месеци и е кадар на ДУИ, ако оваа операција е статистичка.


-Ние гласаме закон чија методологија не ја знаеме, еве јас не ја знам, затоа што не е излезена во Службен весник, затоа го дадовме предлогот за отисок од прст, затоа што ние попишуваме резидентно население, а се знае како се прави пописот - објасни Мицкоски.

Последни новости