fbpx

Интервјуа

Откако власта ги отфрли сите амандмани за пописот, се одлучивме да собереме граѓански потписи за укинување на фалсификуваниот попис

Ние се обидовме со 40-тина амандмани да го подобриме текстот на законот за попис, да интервенираме, но никој не ги прифати тие 40 амандмани, и се доведовме до ситуација да бараме алтернативни решенија, ќе поднесеме граѓанска иницијатива која ќе биде поткрепена со потписите од опозицијата, од Коалицијата „За Обнова на Македонија“, во рамките на собранието и очекуваме истата да биде прифатена од страна на претседателот на собранието и која ќе предизвика укинување на законот за попис, истакна Мицкоски вечерва во Дневникот на Сител телевизија.

Мицкоски вели исто така дека оваа иницијатива со граѓански потписи треба да придонесе до укинување на овој закон за попис, доколку владиното мнозинство истата иницијатива ја стави на дневен ред, а доколку тоа не го направи ќе докажат дека операцијата е политичка, а не статистичка.

Последни новости