fbpx

Интервјуа

Заев преговарал и ветувал на политичарите од нашиот источен сосед, ги изманипулира граѓаните на Македонија и сега му се наметна нов спор

-Нека излезе Зоран Заев и нека каже што е разговарано во изминативе две три години, што е преговарано, што има ветено и сето она што сега го говорат политичарите од Бугарија и што бараат од нас да го образложи. Зоран Заев манипулира со чувствата на граѓаните на Република Македонија. Но, се повеќе сме убедени дека на Заев му се наметнува нов спор и сето она што го бараат политичарите од нашиот источен сосед за жал, е ветувано и преговарано уште пред неколку години. Затоа еве јавно го повикувам Заев да потврди или да демантира дали е тоа така или не е така. И не верувам дека од бугарската страна ќе има отстапки, доколку им било ветувано, а им било ветувано  - изјави портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски во емисијата “Што мисли народот” на Стар телевизија.

Последни новости