fbpx

Интервјуа

Додека Заев се занимава со тривијални работи, во Србија инвестира најголемата јапонска компанија средства во висина од пола наш Буџет

Додека Заев и владата се занимаваат со тривијални теми, странски инвестиции не доаѓаат во Македонија 4 години, но затоа објавија вчера дека најголемата јапонската компанија за висока технологија во соседна Србија ќе инвестира 2 милијарди долари, пола наш буџет, во најголема фабрика во Европа за прозиводаство на електрични мотори 200 -300 илјади мотори, а од 2023 над 300 илијади. Тоа ќе ја зголеми економијата на Србија која копираше се од кај нас, рече потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Алексанадар Николоски на гостување на утринската програма на телевизија Алфа.

Во Србија инаку има 4 милјради инвестиции колку што е нашиот буџет, потенцираше Николоски.

 

Последни новости