fbpx

Интервјуа

Василевска: Каде исчезнаа 56 милиони евра од министерството на Царовска?

Професорката Иванка Василевска, кандидат за пратеник во Изборната единица 3, во интервју за „Лидер“, вели дека во јавност излегоа многу снимки за поткуп на гласачи со таканаречени социјални пакети, но нема никаква трага или отчет каде се 56 милиони евра од Министерството.

-Мила Царовска е должна да одговори пред македонските граѓани и македонскиот народ каде завршија 56 милиони евра. Парите си се распределија без никаква контрола. Тоа е скандал од највисоки размери. Гледаме социјални пакети насекаде, гледаме секојдневно како функционираат на терен, излегуваат снимки како се раздаваат тие пакети. Од февруари до денес се поделени 56 милиони евра, пари што ги нема – вели Василевска.

https://www.facebook.com/ekonomskilider/videos/365422167766639 

Последни новости