fbpx

Говори

Кедев и Николоски со заедничка видео порака – да се избориме заедно, затоа што секој живот вреди!

 Интегрален текст од видео обраќања на Александар Николоски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ и Проф. д-р. Сашко Кедев

Интегрален текст од видео обраќање на Александар Николоски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ

Почитувани граѓани на Македонија,

Државата е пред најголемиот предизвик од своето постоење. Криза од досега невидени размери е пред нас.

Македонија е пред нов предизвик. Здравствен и економски.

Да покажеме свесност, совесност и одговорност.

Да покажеме дека можеме заеднички, да бидеме совесни, доблесни, одговорни и посветени.

Македонија тоа го знае и до сега покажала дека може, сега мора да покаже почитување кон себе.

Македонија бара брза реакција од секого, а најмногу од најодговорните. Потребни се итни економски мерки за спас на економијата, итни здравствени и санитарни мерки за заштита на здравјето на граѓаните како и почитување на светските здравствени мерки и препораки.

Македонија има потреба од одговорно и совесно однесување од сите нас, од сите нас граѓаните на Македонија.

Затоа што секој живот вреди!

Заштитувајќи го своето здравје го штитите и здравјето на саканите, на семејството, но и на оние до вас.

Јас знам дека Македонија може и мора да победи.

Следете ги препораките, заштитете се.

Затоа што секој живот вреди!

 

Интегрален текст од видео обраќање на Проф. д-р. Сашко Кедев

Почитувани граѓани,

Од медицината научив дека најважно за здравјето на човекот е дисциплината, а од животот дека животот е време. Меѓутоа животот не е само тоа што го живееме туку како го живееме и што ќе запаметиме.

Во ова време на големи предизвици, во време на соочување со пандемија на заразна болест сите помагаме на општеството со личен пример, со личното однесување и постапување.

Мојот апел е да се однесуваме одговорно, свесно и совесно, да ги следиме препораките на стручните авторитети, и да запаметиме дека секој е господар на својот живот и сопственото здравје.

Докторите се за да помагаат за здравјето на сите нас, на нашите најблиски и на сите граѓани, меѓутоа сега е моментот кога сите ние треба со своето однесување и личен пример да помогнеме исто така на докторите.

Сето ова ќе помине нема потреба од страв, меѓутоа има потреба од одговорност.

Затоа што секој живот вреди!

Последни новости