fbpx

Говори

Мизрахи од Чаир: Зад огромната историска победа ќе стоиме заедно

 

Има ли поубав пример за изгрејсонцето што го повикуваме во нашата Татковина од оваа глетка денес овде. Од срцето на старо Скопје.

Овде во Чаир, под Калето, ја чувствувам душата на Македонија, едно срце за една Татковина, гледам црква и џамија, гледам вредни луѓе, домаќини и еснафи, гледам еден народ, едно сонце, една душа, една судбина…

Зад огромната историска победа ќе стоиме заедно. Чаир! ЧАИР СТОИ СО МАКЕДОНИЈА ЗА МАКЕДОНИЈА!!!

Оваа победа е во големината на срцето на Македонија! Во моќта на гласот на секој од нас!

https://www.facebook.com/RaselaMizrahi/videos/2462717344019453

Последни новости