fbpx

Вести

Јаневска: Царовска се уште подготвува материјали за учење

Фејсбук објава на д-р Весна Јаневска, претседател на Комисијата за образование и наука 

Министерката Мила Царовска се’ уште подготвува “материјали за учење“, за учениците од четврто одделение, и тоа дигитализирани. Конкурс за учебници за учениците од прво одделение по новата Концепција немаше. И тие се подготвуваат под терминот “материјали за учење“, со цел да се изигра постоечкиот закон за учебници и роковите предвидени во него.

И со ИЗИГРАН ЗАКОН, и со сите можни манипулации, учебници, односно “материјали за учење“ нема.

Денес е 14 ти август, 17 дена пред почеток на учебната година.

Линк од Фејбук објава: 

https://www.facebook.com/profvesnajanevska/posts/164891985750232

Последни новости