fbpx

Вести

Претставниците на Владата на СДСМ на самитот во Загреб не смееле да дозволат да се отвара прашањето за Гоце Делчев

 На мене ми е апсурдно на Европски самити каде седат глобални лидери се зборува за еврозоната, за буџетот на ЕУ, за ковид кризата да се отвара прашањето за Гоце Делчев и има пропуст од страна на нашите претставници.Не сме смееле да дозволиме да дојде до оваа ситуација, но веќе кога дојдовме до ова ситуација тврдам дека и најголемите грешки можат да се поправат доколку се изгради национален консензус, истакна Тимчо Муцунски во своето гостување во телевизија 24.

Муцунски во своето гостување потенцираше дека грешката е направена и со договорот од Преспа затоа што и таму се преговара за историјата, за образованието, за архелогоијата. Според Муцнски и со договорот од Преспа се создаде да Македонија се откаже од својата историја.

Последни новости