fbpx

Тодор Конески

Тодор Конески е роден 22.08.2000 и е член на ВМРО-ДПМНЕ од 2018 година .Моментално е матурант во меѓународната гимназија „НОВА“. Конески е член на ОК Центар. Одлично ги зборува англискиот и германскиот јазик, додека има основно познавање италијанскиот и францускиот јазик.

Во неговото членување во ВМРО-ДПМНЕ, Конески има посетено повеќе меѓународни обуки и семинари од реножирани организации како што се „EDS“, „Robert Schuman“, „Jarl Hjalmarson“, „Konrad Adenauer“ и други... Конески станува член на Извршниот Комитет на Унијата на Млади Сили на 13.02.2019.