fbpx

Тамара Михајловска

Тамара Михајловска е член на ВМРО - ДПМНЕ од 2014 година. Средно образование има завршено во гимназијата „ Раде Јовчевски Корчагин “, а моментално е студент на Факултет за електротехника и информациски технологии на студиската програма Електроенергетски системи.

Во 2015 година станува претседател на местниот комитет „ Македонски Бранители 2001 ” на УМС и истата година станува член на УМС ОК Аеродром, во 2018 година станува член на Градскиот комитет на УМС. На парламентарните избори во 2020 година по предлог на УМС станува кандидат за пратеник на листата на кандидати за пратеници во И.Е.1.

Таа одлично зборува Англиски јазик и има познавање од Шпанскиот јазик. Има посетено голем број на обуки и семинари во организација на Konrad Adenauer.