fbpx

Светлана Карапетрова

По професија е магистер по економски науки.

Светлана Карапетрова е член на ВМРО – ДПМНЕ од 1992 година, а во 1998 година е основач на Унијата на жени на ВМРО – ДПМНЕ во Тетово.

Член на Извршниот комитет на Унија на жени е од 2011 година до денес.

Член на Централниот комитет на ВМРО – ДПМНЕ е од 2011 до денес.

Член на Општинскиот комитет на ВМРО - ДПМНЕ  Тетово е избрана од 2006 година до денес.

Член на надзорна комисија за материјално - финансиско работење, избрана на Конгрес (2017 година - 2021 година).

Во два мандати е избрана за Пратеник во Собранието на Република Македонија (2011 година – 2014 година) и ( 2014 година – 2016 година).