fbpx

Столе Пандов

Столе Пандов е член на ВМРО од 2015-та година. Столе е роден во Скопје каде што матурирал во Меѓународната Гимназија “НОВА”, а потоа дипломирал Економија во смерот по финансии на Универзитетот “Американ Колеџ”.

Моментално ги усовршува своите студии по финансии и банкарство на магистерските науки на “Американ Колеџ”. Активно учествувал во Средношколската унија. Пандов е избран за член на Извршниот комитет на УМС на ВМРО-ДПМНЕ од септември 2020 година.