fbpx

Петар Радојничкиќ

 

Роден на 24.12.1993 во Куманово. Своето основно образование го завршил во "Димитар Поп Георгиев - Беровски, а средното образование го завршил во СУГС"Раде Јовчевски - Корчагин".

Докторант по римско право на Правниот факултет "Јустинијан Први" при Универзитетот "Св. Кирил и Методиј. Посетувал повеќе домашни и меѓународни конференции од областа на правните науки и политичкиот систем. Дополнително, Радојничкиќ е стипендист на фондацијата Конрад Аденауер Штифтунг. Тој активно говори англиски и француски јазик. Член е во Извршниот Комитет на УМС на ВМРО-ДПМНЕ од 16.04.2018 година.