fbpx

Павлинче Честојнова

Пратеник во Собранието на Република Македонија од 2016-2020 година.

По професија е диломиран професор по предучилишно образование и магистрант на Економскиот факултет по менаџмент со човечки ресурси.

Од 2007 до 2016 година работи како Управник во АД Македонска Пошта РЕ Неготино.

Член на ВМРО - ДПМНЕ од  1996 година, четири години е потпретседател на УЖ во Неготино, пет години секретар на ОК Неготино и потпретседател на ОИШ. Член на ОК Неготино од 2005 година до денес. Од 2017 година е член на ИК на УЖ на ВМРО ДПМНЕ.