fbpx

Претседател

Претседател

Проф. Д-р. Христијан Мицкоски

Лични податоци
Име и презиме: Христијан Мицкоски
Националност: Mакедонец
Дата на раѓање: 29.09.1977
Брачен статус: Оженет, татко на две деца.
Професионално искуство
Образование
Меѓународни публикации
Домашни публикации
Стручни апликации
Меѓународни проекти
Развојни проекти
Научно-истражувачки проекти
Партиски активности

Претседатели и раководства на ВМРО-ДПМНЕ

Претседател на ВМРО-ДПМНЕ - Љубчо Георгиевски ( 1990 - 2003 )
Генерални секретари на ВМРО-ДПМНЕ 

Борис Змејковски ( 1990 - 1997 )
Војо Михајловски ( 1997 - 2002 )
Ден Дончев ( 2002 - 2004 )
Претседател на ВМРО-ДПМНЕ - Никола Груевски ( 2003 - 2017 )
Претседател на ВМРО-ДПМНЕ - Христијан Мицкоски ( 2017 - )