fbpx

Надица Тулиева

Член на ИК на УЖ од 2006 до 2016 и 2018 до 2020 година.

Пратеник во Собранието на Република Македонија од 2006 до 2014 година

По професија е дипломиран правник со положен  правосуден испит.

Од 1991 до 2006 работи во адвокатска канцеларија Танчеви, од 2014 до 2015 година работи како самостоен даночен советник во УЈП и од 2016 до 2017 година работи како Генерален секретар во Инспекциски совет.

Осум години е претседател на УЖ во Штип. Член на ОК на ВМРО ДПМНЕ Штип од 2004 до 2017 година.Член на Централен комитет на ВМРО ДПМНЕ од 2004 до 2017 година и од 2018 до 2019 година. Говори англиски јазик.