fbpx

Мартин Андоновски

Мартин Андоновски е член на ВМРО-ДПМНЕ  од 2012 година, средно образование завршил во ОСТУ во Гостивар, моментално е студент на втора година на економски факултет У.Т.М.С.

Андоновски во 2013 година е именуван за член на МК, 2014 заменик координатор на МК за време на избори, 2015 година е член на ОК УМС на ВМРО-ДПМНЕ Гостивар, 2016 член на ОИШ.

Тој е именуван за  претседател на ОК УМС на ВМРО-ДПМНЕ Гостивар во 2017 година. Андоновски е избран за член на ИК на УМС на ВМРО-ДПМНЕ од 16.04.2018 година, истовремено е изберен и за член на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ.